Tessa

Name : Tessa van den Nouwland
Age : 24 years old
From : The Netherlands
Period : March 2016, 6 weeks
   

Als je dit leest, dan overweeg je waarschijnlijk om vrijwilligerswerk bij Isan Survivor te gaan doen. Ik zou zeggen twijfel niet meer en ga ervoor! Je zal er geen spijt van krijgen. Het is lastig te beschrijven hoe geweldig de tijd is geweest., maar ik zal het proberen. Zes weken lang heb ik deel uit mogen maken van Jack’s gezin en familie. Ze hebben mij met open armen ontvangen en volledig in de watten gelegd. Ik heb heel veel gezien, meegemaakt en geleerd

volunteer-thailand

Ik heb van maart tot mei vrijwilligerswerk gedaan bij Isan Survivor. Precies de maanden waarin de kinderen zomervakantie hebben. Isan Survivor heeft speciaal extra zomer lessen georganiseerd voor de kinderen uit de buurt. De lessen zijn een groot succes geweest. Iedere dag kwamen er meer en meer kinderen vrijwillig naar de Engelse lessen die ik gaf. Ik werd volledig in het diepe gegooid en kreeg alle verantwoordelijkheid over de invulling van de lessen. Dit was zeker in het begin nog even puzzelen. Met de hulp van Jack heb ik echter snel mijn draai gevonden.

Teaching-English

Je ziet de kinderen echt groeien. Ze zijn super gemotiveerd en ze leren heel snel. Dat geeft een goed gevoel! Het is een voorrecht om de kinderen les te mogen geven en mee te bouwen aan hun toekomst. Het is belangrijk voor de kinderen om Engels te leren, omdat ze hier later veel profijt van zullen hebben.

Teaching-english

Je hoeft niet bang te zijn om je te vervelen. Je maakt voor 100% deel uit van een Thaise familie en dat is heel bijzonder. Jack neemt je, als je dat leuk vindt, overal mee naar toe. Ik heb een Thaise bruiloft en begrafenis bijgewoond. De vele ritjes met de tuktuk door de prachtige authentieke dorpjes in de buurt en langs de Mekong River waren geweldig. De lekkerste Thaise gerechten eten met een Thais gezin is een leuke en bijzondere ervaring. Ik zal ook iedereen aanraden om Songkran (het Thaise nieuwjaar) te gaan vieren met Jack, de familie en de kinderen.

Songkran

Dat was ook zeker een ervaring om nooit te vergeten. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de fantastische dingen die ik heb beleefd. Nu is het voor mij tijd om het stokje door te geven. Ik zou zeggen pak je tassen en grijp deze mooie kans op een leerzaam avontuur met beide handen aan!

organic-garden