När du bygger om hemma är det viktigt att det blir rätt. Det är trots allt ditt hem som vi pratar om. Att anlita en snickarfirma som utfört jobbet är dessutom dyrt, och då förväntar man sig ett visst resultat. Men det kan vara svårt att veta hur arbetskvaliteten ser ut bland olika snickare, trots att de har goda kundomdömen. Det kan vara klokt att be om att få se några tidigare utförda arbeten. Då får du en bild av vad du kan förvänta dig för nivå på arbetet. Det kan också vara en god idé att kontakta tidigare kunder för att höra om deras erfarenheter och om det varit några problem.

Skriv avtal
Det kan verka självklart att skriva avtal när du anlitar en snickarfirma, men tyvärr fuskas det ibland med detta. Oftast är man ivrig och vill komma igång snabbt och få jobbet gjort. Då kan avtalsskrivande bara kännas som onödig byråkrati och slöseri med tid. Men en seriös snickarfirma kommer självklart att se till att det finns ett avtal. Skulle firman hoppa över detta bör du dra öronen åt dig.

Ställ frågor och kontrollera
Vikten av att vara närvarande under projektets gång kan inte överdrivas. Om det är något som är oklart eller som du undrar över, fråga snickaren. Då undviker du onödiga missförstånd och ni kan tillsammans hittar lösningar om något skulle strula under byggprojektet.